Reizen · April 19, 2021 0

Vogels en koffie – een weekendje in Joure

Afgelopen zaterdag hadden we het stadje Joure bezocht. Een klein stadje in Friesland, waar de bekende Douwe Egberts fabriek staat. Een weekend vol met vriendelijke mensen, koffiegeur en… veel vogels.

Vogels? Ja, ik heb echt nog nooit zoveel vogelnesten bij elkaar gezien. Zowel in het park als in de winkelstraat zie je hoge bomen vol met vogelnesten. Iets wat je in een stad als Haarlem niet zo gauw zult zien 🙂

Omdat we door COVID-19 niet buiten Nederland mogen reizen, hebben we vorig jaar besloten om zo nu en dan een hotel in Nederland te bezoeken. Dan ben je er toch even uit en kan je meteen delen van Nederland ontdekken waar je normaal gesproken niet zo snel naar toe zou gaan. Ook is het een aparte beleving; weinig gasten, ontbijt ophalen, eten in de kamer en mondkapjes dragen in alle openbare ruimten. Iets wat we hopelijk heel snel niet meer hoeven te doen.

‘Douwe Egberts koffie met gebak’. Met trots serveren de koffietentjes de enige echte Douwe Egberts koffie uit hun eigen stadje. Maar ook als de cafeetjes dicht zijn zal je de koffiegeur al snel ruiken, aangezien de nog steeds actieve fabriek op een steenworp afstand van het centrum is gevestigd. Een must voor de koffieliefhebber. Jammer dat we, door COVID-19, het museum vol met DE memorabilia niet hebben kunnen bezoeken. Maar wellicht voor een volgende keer!